Lazy Sunday (afternoons)

Gisteren was het voor ons een luie zondag. Sinds we hier aankwamen hebben we nog maar één keertje regen gehad, en dan was het maar laat ‘s avonds. Voor de rest altijd zo tussen de 26-35°. Wel soms eens onder de wolkjes, maar dat geeft een lekkere verkoeling.

‘s Morgens gingen we naar de markt in Vals-Les-Bains, op zoek naar olijfolie met een smaakje (kruiden, look, …) voor Bart. Maar op de hele markt bijna geen fles olijfolie te bespeuren. Alleen een kraam met vieze olijven en Italiaanse en Griekse olijfolie zonder smaakske.

‘s Middags wou mijn ega naar de Olympische Spelen kijken, naar de Belgische turndames. Die presteerden schitterend en zijn als 5e in de teamfinale beland. Schitterend!

Daarna platte rust, wat zwemmen en een Escape Roompje gespeeld. Net buiten de tijd alles kunnen oplossen. Spannend… ‘s Avonds hebben we een braadkieken van op de markt en de overschot van de Calderade van de vorige dag met veel jolijt verorberd. Onze plaatselijke libellulle verorberde mee en at een sappige bij op.

Vandaag ging de reis naar Vogüé. De vorige keer was ik nog niet zo goed te been en zijn we er gewoon eens doorgereden. Nu lukt het wel al wat beter, dus zijn we er zelfs helemaal doorgepikkeld. We bleven er zelfs (zeer lekker) lunchen. Ik at er een Salade de Lentilles en mijn reisgenoten Une Planche Ardechoise.

Maar eerst hielden we nog even halt bij de lokale nougat maker van dienst in Vogüé Gare. Minstens even lekker, en met vakkundige uitleg over de korte keten, lokale honingen en dergelijke.

En vanavond mogen we zelfs naar Likoke in Les Vans. Morgen een verslag(je)…