Wijnen

‘Laten we effe wijnen’ moeten we die ochtend gedacht hebben. Gisterenavond waren we op bezoek geweest bij onze buren van ‘de paddenstoel’ en die hadden ons een wijnboer ‘Domaine De Chazalis’ aangeraden. Dat zou dan ook ons doel van de dag worden.

De dag begon, althans voor sommige mensen die over meer dan één goede knie beschikken, met een verfrissend zwempartijtje. Voor anderen eindigt het dan weer ‘s avonds met een jaccuzi bezoek, gevolgd door een verfrissende plons in het duister.

Onze buren hebben al meer dan 20 jaar een vakantiewoning nabij Vogué en wilden van de gelegenheid gebruik maken om ons die eens te laten zien. En Caroline kreeg een uitnodiging om zich aan te sluiten bij ‘The New Desperate Housewives’, een woman-only clubje dat blijkbaar in onze wijk blijkt te bestaan…

Onze trip door de Ardéche zou nu richting ‘Beaulieu’ gaan, waar Domaine de Chazalis gevestigd is. Blijkbaar moet dit een populaire bestemming zijn voor de toeristen, want het was er vrij ‘druk’. Er waren andere Vlamingen en natuurlijk de obligate Nederlanders (die vermoedelijk niets kochten, maar enkel kwamen proeven :-).

Domaine de Chazalis bleek een aantal zeer lekkere wijntjes in het gamma te hebben die daarenboven ook nog eens betaalbaar zijn. We zijn dan ook terstond aan het wijnen geslagen…

Het resultaat van dit wijnen waren drie kisten met rode wijn (Syrah en Merlot, beiden op eiken vaten gerijpt) en enkele flessen wit, waarvan we al eentje gedeeltelijk gebruikten om onze scampi diabolique op te vrolijken. De rest van de fles heeft er tijdens de maaltijd dan ook natuurlijk moeten aan geloven.

Op de weg terug stopten we, na een rijles voor Caroline, in het pittoreske dorpje Labeaume. Het zoveelste typische dorpje dat de Ardèche rijk is. Het valt op dat de landschappen, de begroeiingen en de bergen telkens op de verschillende plaatsen weer anders zijn, gaande van bijna Schots aandoende zichten tot dichtbegroeide bossen.

Daarna reden we terug huiswaarts, alwaar de avond terug eindigde met een lekkere maaltijd op ons terras. Maar eerst moest Bart nog een kleine strontjob doen, al was het maar omdat ik de anatomie van de scampi een beetje verkeerd ingeschat had die avond…