Gerstenat

Als brouwer kan ik het natuurlijk niet laten om eens te genieten van het plaatselijke gerstenat. Er zijn er heel lekkere bij (zoals de schitterende Hellfest IPA), hele speciale waar men zoveel mogelijk verschillende smaken in stopt (met stukjes guarana, ginseng, gember en kola noten) en die toch nog lekker blijkt te zijn. Al is er bij de laatste wel de twijfel of dit nog echt bier te noemen is.

Heel af en toe zit er een biertje bij die verrassend is. Niet altijd door de smaak, het mondgevoel, de stevigheid van het schuim, de kleur of een andere eigenschap. Maar heel soms door de plaats waar het gebrouwen werd. Na grondig onderzoek van het flesje bleek onderstaand biertje zelfs in ‘9700 Oudenaarde’ gemaakt te zijn, bij een brouwerij ‘Roman’ genoemd. We hebben het vermoeden dat dit heimelijk een ‘Sloeber’ zou kunnen zijn.