Verkenning van het schiereiland

Gisteren was een mooie, zonnige dag en we waren dan ook allemaal vrij vroeg uit de veren om hiervan maximaal te kunnen genieten. ‘s Morgens zijn we na een bezoekje aan de lokale Spar met goede moed vertrokken om een stuk van het schiereiland te verkennen, maar alras vroeg Iris ‘Willen jullie mij eens een pleziertje doen? Draai hier eens rechtsaf naar Port Ivy?’.

Dat hebben we dan ook maar gedaan. Port Ivy is een klein vissersdorp waar we vroeger al eens kwamen eten. Iris heeft een verleden met Quiberon, want ze kwam hier vroeger jaarlijks duiken. Ik speelde die tijd in mijn ‘Star Trek’ grotten in de rotsen. Ja, zelfs op jeugdige leeftijd was ik al beetje een Trekkie.

Een klein marktje lonkte ons, maar net voor dat marktje lag een mooi en gelukkig niet zo heel druk terras waar we eerst nog aan één van de zeven werken van barmhartigheid konden doen. Een plaatseljke schone (en dat mag je echt wel letterlijk nemen) bediende ons, en wij stelden ons al voor hoe Bart met deze jongedame zou staan tegeldansen. Hij met zijn neus in haar navel, zij met haar armen bovenop zijn hoofd geleund. Ze was immers uitzonderlijk lang…

Daarna zijn we teruggereden naar ons huisje om daar een baguette met locale producten te eten (onder andere andouilles). Toen gebeurde er iets wat nog niet veel voorviel. Ik deed zelfs een middagdutje.

‘s Middags konden we onze verkenningstocht verder zetten en bezochten we enkele mooie uitkijkpunten op een ander deel van het schiereiland. We gingen op zoek naar een rots een gat in, een soort boog dus. Iris herinnerde zich die rots, maar we zochten eerst op de verkeerde plaatsen. Dit leverde ons wel mooie, rustige wandelingen op.

Uiteindelijk kwamen we wel aan bij de Arche de Port Blanc en waren we dolblij dat we de desbetreffende rots gevonden hadden!

Na een bezoekje aan het ‘Hotel de Bretagne’ in Quiberon, waar we, uitgedroogd door onze wandelingen, alweer hetzelfde werk van barmhartigheid in praktijk brachten met een lokaal gerstenat, was de tijd aangebroken om terug huiswaarts te keren.

‘s Avonds stond er een maaltijd in ons huisje op het programma. We hadden in de Super U bouchot mosselen gekocht en zouden dit (om in het thema te blijven) klaarmaken met Calvados. Ik heb er ook nog een beetje bio appelsap aan toegevoegd van op onze ‘Calvados Experience’ uitstap en wat provencaalse kruiden. Ze waren schitterend!! We hebben die zelfs nog op onze rotsen in ons tuintje kunnen opeten. Met vers gebakken stokbroodjes die we voor deze gelegenheid zelfs niet hebben laten aanbakkan. En een lekker looksausje die bart voor ons maakte en waardoor ik al bijna twee dagen beneden in de zetel kon slapen.