Barbecue nootjes

Onlangs maakte ik voor een BBQ bij Ingrid gemengde geroosterde nootjes op mijn Kamado Joe. En man… wat zijn die verslavend!

Het is werkelijk doodsimpel. Je koopt een aantal van je favoriete noten (liefst ongekruid). Je doet die in een ovenschotel en overgiet ze met een scheutje olie (in mijn geval was het sojaolie). Daarna giet je er een goede BBQ kruidenmengeling over.

Bij mij waren het de volgende kruiden:

  • bruine suiker
  • geroosterde paprika (Espelette)
  • zout
  • cayenne peper
  • mosterd poeder
  • zwarte peper

Daarna leg je die in je kamado gedurende ± 25 minuten op een temperatuur van ongeveer 140°.

Als variant las ik ook een artikel van iemand die de kruiden eerst mengt met licht opgeklopt eiwit en die daarin de noten onderdompelt (in plaats van de olie). Dat is dan voor mijn volgend experiment. Maar ik maak er hoe dan ook vroeg of laat nog wel eens…