Mahabalipuram – Chennai

Ons bezoek aan Zuid India zit er alweer bijna op. Morgen brengt onze chauffeur ons om 6u45 naar de luchthaven. Na een korte tussenlanding in Dubai kunnen we morgen alweer in onze eigen bedjes slapen. Drie weken leken een eeuwigheid, maar zijn voorbij gevlogen.

Deze ochtend zijn we de Shore Temple en de Ganesha Ratha gaan bezoeken. Beide Unesco werelderfgoed en tempels uit de 7e eeuw. Een aantal van deze tempels zijn uitgehouwen uit 1 rotsblok.

Onderweg naar onze eindbestemming Chennai zijn we onderweg nog aan een zoutontginning gestopt.

We hebben ondertussen afscheid genomen van onze gids Gudu, want die gaat vanavond met de slaaptrein terug naar Delhi. Een rit van 19 uren. Na een dagje kantoorwerk gaat hij terug met het vliegtuig naar zijn familie in Jaisalmer (Radjastan). Hij gaf me ook nog een Ganesh beeldje cadeau om op mijn bureau te plaatsen (for good luck).