Maandag = tempeldag

Gisteren zijn we enkele tempels gaan bezoeken. We reden van Chennai naar Vellore. ‘s Morgens zijn we eerst naar een heel belangrijke actieve Hindu tempel geweest in de heilige stad Kanchipuram. Daarna hebben we hetzeflde stadje de Kallachanatar tempel, de oudste tempel gaan bezoeken. En met een bijnaam als ‘silk city’ kon een bezoekje aan een zijdespinnerij met aanpalend winkeltje natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar het meest indrukwekkende was de Sripuram tempel. Een tempel die men in 2007 bouwde, met maar liefst 1.500 kg bladgoud. De zijn we ‘s avonds gaan bezoeken, omdat die helemaal verlicht is. Daar die in geen enkele reisgids staat en er geen grote organisaties deze tempel bezoeken, hadden we er veel bekijk. Vooral ik met mijn’rokje’ aan.

Maar wat een indrukwekkend zicht. We hebben er minutenlang met open mond naar gekeken, terwijl we van Gudu en Wipin de nodige uitleg kregen bij de verschillende Hindu verhalen en gebruiken. Het moet gezegd dat onze begeleiders er alles aan doen om ons verblijf in India zo comfortabel mogelijk te maken. Zo is het ook door hen dat ik in het busje deze berichtjes kan schrijven.

Voor de lunch hebben we wat (understatement) problemen gehad om tot aan het restaurant te geraken. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar gelukkig stonden we ’10 minuutjes’ later aan een wegrestaurant. Daar bleken ze ongeveer 75% van de kaart niet te hebben, maar het was er wel nog wel lekker. Een biertje bij je vegetarische maaltijd is er echter niet bij. Maar dat geeft niet. In het hotel was er Kingfisher. En die heeft gesmaakt!