Chennai

Op zondag trekken de mensen van Chennai naar ‘Marina beach’, een strand van maar liefst 6km lang, dat helaas in 2004 in het nieuws kwam omdat er 6.000 mensen omkwamen in een tsunami. Ook deze zondag was het er heel druk. Dat en de katholieke St. Thomas basiliek waren de afsluiters van een eerst en vermoeide dag India. Het was gelukkig een vrij bewolkte dag en dus maar zo’n 32 graden of zo. Maar heel vochtig, en dat blijkt hier standaard te zijn.

Gudu gaf ons nog wat tijd om wat op onze plooien te komen, maar daarna bezochten we de eerste dag nog een lokale groenten en bloemenmarkt. Hij toonde ons nog wat koloniale gebouwen en we bezochten het tweede grootste museum van India. Daar stonden een aantal bronzen en stenen beelden van enkele Hindu Goden. Daar hebben ze er trouwens een zeer groot aantal van, met de meest onuitspreekbare namen.

Voor de lunch koos onze gids een vegetarisch restaurant uit van een beroemde Bollywood ster en drummer. Die heeft zijn eigen keten doorheen India. ‘s Avonds beperkten we ons tot enkele starters in het hotel. Daarna doken we zeer vroeg onze bedjes in.