Ardèche, here we come

Het zou een vakantie als geen ander worden. Met mijn knie nog een beetje in de prak zou het voor mij vooral een rustperiode worden. Maar gelukkig kan ik rekenen op drie goede reisgenoten die me een beetje willen helpen.

De eerste avond hebben we, moe maar voldaan van de 900km autostrade besloten om een pizza af te halen. De ouders van de eigenaars van ons huisje zijn onze buren en die waren bereid om ons tot aan de pizza take away te brengen. Vriendelijke mensen, oorspronkelijk van Grenoble, maar die nu al meer dan 30 jaar in de Ardèche wonen. Want de Ardèchois zijn heel lieve mensen en alles is hier ‘super cool’.

Nadat we de eerste avond kennis gemaakt hebben met onze nieuwe woonst (die trouwens dik in orde is) voor de komende 14 dagen, zijn we gisteren al eens de ‘Gorges de l’Ardèche’ gaan opzoeken. Onderweg hebben we bovenop één of andere berg nog in een bar gegeten. Nadat ik vertelde dat ik geen liefhebber was van ingewanden, heb ik me een lokale specialiteit besteld, die een beetje ingewanden bleek te bevatten: de ‘caillettes‘. Maar het heeft me hoe dan ook wel gesmaakt.

Onderweg leerde Iris ons nog één van haar ondertussen legendarische gebaren om een woord uit te beelden terwijl je het uitspreekt. Het woord in kwestie was ‘nen decapotabel’. De beweging is een beetje zoals de beweging voor het woord leeuw. Alleen doe je het in dit geval met één hand. Je begint met je hand uitgestrekt naast de linkerzijde van het hoofd. Voor Iris maakt het echter waarschijnlijk niet uit of het de linkerzijde of rechterzijde is… Daarna zwaai je je hand naar achter sierlijk langs het hoofd, terwijl je het woord ‘nen decapotabel’ luidop uitspreekt.

In het terugkeren vroeg Line me heel vriendelijk of ik eens vooraan in de wagen wou zitten, terwijl ik al de hele tijd vooraan had gezeten. Ik heb me dan ook maar vooraan gezet.

Mijn huisgenoten hebben al volop gebruik gemaakt van de faciliteiten die onze vakantiewoning te bieden heeft: een (welliswaar klein) zwembad en een jaccuzi op ons terras. De woning is uitgerust met airco, want in een temperatuur van 32-36° geen overbodige luxe is. Het enige minpuntje is dat er geen echte BBQ is, maar een plancha op gas. Dat is voor twee BBQ liefhebbers als Bart en mij toch een beetje een tegenvaller. Maar we roeien met de riemen (in mijn geval krukken) die we hebben.