Alleppey

We hebben onze hotels ingeruild voor een heuse houseboat. Daar zijn er zo’n 1.300 van. Maar aangezien het nu laagseizoen is, is het nu nog vrij rustig. Dit is echt wat men noemt “a room with a view”.

Onze houseboat heeft twee tweepersoons slaapkamers en er is drie man personeel aan boord. Ze varen op kanalen en een meer van maar liefst 56km lang (Koochi – Alleppey). Onderweg zijn we zeer grote tiger prawns (het formaat van een kleine kreeft) gaan kopen. Onze kapitein heeft daarnet aangemeerd en heeft een stapeltje kleine visjes gevangen. Ik vermoed dat dit onze starters gaan worden.

Er is zelfs A/C aan boord in de kamers en elke kamer heeft een eigen badkamer. En wat een uitzicht. De reigers, ijsvogels, arenden en ander vliegend wild komen je van heel dicht voorbij gevlogen. Morgen hebben we nog een volledige dag rust op onze drijvende hotelkamer… Wat een contrast met het anders zo chaotische India.