Er is hoop

Wij gaan vandaag onze laatste echte dag vakantie in, dus het einde is in zicht. Ook het einde van Afrika is in zicht, want we zijn gisteren tot op ‘Kaap de Goede Hoop’ geweest.

Dat bracht ons eerst over Chapmans Peak waar ik (die aan het stuur van onze stoere Haval zat) niet mocht kijken, maar op de baan moest letten wegens diepe ravijnen en zo. Daarbij werd ik regelmatig aangemoedigd door Bart met een opzwepende ‘Raaie, Rusy, raaie!’. Sommige landschappen kunnen hier echt recht uit ‘Lords of the Rings’ komen.

Onze eerste tussenstop bracht ons tot bij de Zuidafrikaanse pinguïns aan Boulders Bay. Het is een beetje raar om pinguïns tegen te komen in Afrika, maar ze zijn er wel. En je kon ze al van ver ruiken.

Na een kleine lunch in de ‘Boulders Nibbles’, die terwijl wij erboven zaten eten zijn etablissement beneden even moest sluiten wegens hevige stortregen, trokken we verder richting de Kaap.

Tijdens de rit hebben we nog eens getankt en toen eens goed de prijs van de brandstof bekeken. Benzine 95 kost hier ongeveer €1 de liter. Omdat dit een stuk goedkoper was of bij ons besloot Iris ‘dat loopt hier af (ipv op) met die benzine’.

Eindelijk kwamen we aan op de kaap. Het einde van Afrika, toch aan deze kant. Eén van de doelen van Line op deze reis. Het uitzicht was fenomenaal, maar moeilijk te vatten in woorden en/of beelden. Een zeer sterke wind en twee oceanen die tegen elkaar inbeuken met golven van enkele meters hoog.

We hadden al een aantal waarschuwingsborden tegengekomen om ons te waarschuwen voor de baboons. Maar op de terugweg kwamen we ook die andere apen tegen.

Gelukkig willen hier en daar de vogels ook wel eens poseren voor een foto, want zo heeft Iris ook wat ze wil. We hebben er trouwens al heel kleurrijke en mooie tegengekomen.

Daarna zijn we het restaurant voor die avond gaan boeken ‘Wharfside Grill’, maar wel nadat we twee maal onze kar gekeerd hebben aan de KFC. Dat zou het beste visrestaurant moeten zijn van Afrika. Het was er lekker, maar de voorgaande bewering is misschien wel een beetje overdreven. Omdat het al laat en zeer donker was, hebben we voor de gelegenheid een taxi besteld. Toen we vertrokken, was alles er leeg en verlaten (ook buiten), maar gelukkig stond onze ‘driver’ er vrij snel.