Bootje varen

Gisteren ochtend zijn we naar La Roque Gageac geweest, een schilderachtig dorpje aan de oevers van de Dordogne en voor het grootste deel aan de rotsen gekluisterd. Daar deden we een wandelingetje, wat met een temperatuur van 36° niet zo heel evident is, en de lichaamsvochten overvloedig laat uit je poriën laat barsten. Dit dorp staat in de lijst van de 10 mooiste dorpen van Frankrijk.

Daarna besloten we een boottochtje te maken op de Dordogne, alwaar we overvloedig uitleg kregen over het dorp, de kastelen en andere bezienswaardigheden van een Canadees in een zeer sappig soort Frans. En schoon dat het daar was. Dit werd wel 30x herhaald op het bootje.

Caroline had zelfs het lef om aan de hele boot te vragen om eens te bukken voor de foto (zie hieronder).

Daarna was het alweer tijd voor een verfrissing. We zijn dan ook om wat speeltjes geweest voor aan onze swimming pool en bijpassende Cornetto ijsjes. Met soms spectaculaire gezichtskleuringen als resultaat…