Puducherry

Puducherry (tot 2006 Pondicherry genoemd) en een district van het Indiase Unieterritorium Puducherry. Het ligt omgeven door de staat Tamil Nadu en ligt een de rechter kust van India.

Daar de Fransen er heel lang aan de macht geweest zijn, is de Franse invloed vrij groot en zijn er zelfs op dit moment veel Fransen. Er was destijds veel racisme in Pondicherry, en er is nu zelfs nog een gedeelte ‘white town’ en een gedeelte ‘black town’. Er zijn op dit moment ook nog veel restaurants met Franse invloeden, en we aten er zelfs een ‘Bouchée à la Reine’.

We reden er met een riksja doorheen de Franse wijk, voorbij het paleis van de gouverneur en werden dan aan de dijk afgezet. Onze reis loopt nu beide op zijn einde, dus we zijn een beetje aan het plannen om terug af te zakken naar België.

‘s Middags zijn we naar Auroville geweest, de utopische stad van de Indiase filosoof en vrijheidsstrijder Sri Aurobindo. Hij werd daarvoor bijgestaan door Mirra Alfassa, en Franse die hier ‘The Mother’ genoemd wordt. Auroville moet het centrum zijn van een universeel ‘geloof’ voor de toekomst van de mensheid. Hij is ook de bedenker van een soort mentale yoga, die nog door vele volgelingen bedreven wordt.

In Puducherry is er geen taks op alcohol, dus we zijn even binnengestapt in een likeur shop. We kochten er enkele flessen superlekkere lokale ‘Old Monk’ rhum. En we kochten er ook een Sula schuimwijn voor ons aperitiefje (bij een spelletje ‘Oh Hell’) van gisterenavond. Hij was lekker, maar wel heel zoet.

Bij valavond hebben we nog een wandelingetje gedaan aan de dijk en zijn we daarna met twee tuk-tuks terug gereden naar ons hotel. Morgen reizen we nog één keer door naar Mahabalipuram, om de dag erna onze eindbestemming Chennai te bereiken.