Kruidentuin en olifantentocht

De tuin van ons Treetop hotel is een speeltuin voor allerlei wild gedierte. Zo hebben Line en Iris deze morgen twee ‘Indian giant squirrels’ zien rondhuppelen. het zit hier vol van de aapjes, eekhoorns en mooie, niet definieerbare vogels.

Deze morgen zijn hier in Thekaddi we naar een kruidentuin geweest. De meeste kruiden hadden we hier of daar wel al gezien, maar we hebben toch nog wel wat nieuwe dingen gezien.

Zo hebben we de drie soorten koffiebonen aan hun respectievelijke plant gezien. Een citroen/limoen (giant lime) ter grootte van een goed gevulde watermeloen. De citroen die Line aanraakt is nog een ‘mini’ model.

Ook nog een cacao vrucht nog vast aan de boom. En ook iets dat ze quatre-épices noemen. Voor de rest ongeveer alle mogelijke kruiden die je maar kan denken: cardamom, muskaatnoot, koriander, kruidnagel, peper, chili, … en nog zo’n 100 anderen.

Naast heel mooie bloemen in de meest uiteenlopende kleuren, waarbij er ook eentje bij was die drie dagen bloeit en elke dag van kleur veranderd. En een leuk klein plantje die ze hier ‘touch-me-not’ noemen. Wanneer je het blad aanraakt (dat er een beetje uitziet als een kleine varen, plooit dit helemaal dicht tot een groen ‘takje’.

Daarna zijn Line en Radha nog een olifant ritje gaan maken. Daarna worden de olifanten ook nog flink gewassen.

Als lunch heb ik een Tandoori Chicken gegeten, gemaakt in een echte Tandoor (klei oven). De Naan (brood) worden hier ook in de Tandoor gebakken. Die kleven ze gedurende 1 minuutje tegen de klei aan de binnenkant van de oven. Meer is er niet nodig, want die heeft een temperatuur van zo’n 300°.

Om één of andere reden gaat Iris er ook van uit dat de muggen hier de klok kunnen lezen, want ze vraagt ons om stipt om 17u onze deur van de kamer dicht te doen…