Jungle station

Na twee dagen genieten van de Alleppey backwaters op onze houseboat zijn we terug bij onze vertrouwde begeleiders. Op de boot hebben we zeer lekkere visjes gegeten (een beetje als sprotjes) die we onze bootkok zelf hebben zien vangen. We zijn ook nog gestopt om zeer grote tiger prawns (het formaat van een mini kreeftje) te kopen en ze hadden enkele riviervissen voor ons op het menu staan. Het eten was er in orde

De douche van beide slaapkamers werkte niet of bijna niet, en door een probleem met de gasaansluiting was er al helemaal geen warm water, dus we hebben dan maar besloten ons met een stukje zeep te wassen waar het het meeste nodig was (gezicht en handen :-)).

Ondertussen zijn we door enkele bergen gereden naar het dorp Thekkady. Deze bergen lagen op bepaalde bergen helemaal bezaaid met theevelden. Terwijl we boven de wolken uitstegen naar 1.500m was het uitzicht over de groene valleien dan ook adembenemend. We verblijven er nu twee nachten in het Treetop hotel.

Deze middag heb ik trouwens in het dorp een een restaurantje dat de naam Bamboo Hut draagt de lekkerste Prawn Masala gegeten met Cashewnaan. Caroline en Radha zijn nu een uurtje aan het genieten van een Ayurveda massage, dus ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn spullen allemaal wat te organiseren.

Morgen staat de spice garden en een olifantenrit op het programma. Het tijgerreservaat schijnt de moeite niet te zijn, omdat de tijgers omwille van de vele Indiase toeristen verder de jungle ingetrokken zijn. Je ziet er dus bijna nooit één.

We gaan stilaan terug richting de staat Tamil Nadu, en verlaten dus Kerala. Ik vond het eten in Kerala wel best OK, behalve dan de Kerala rice. Ze laten hun rijst zo’n uur koken. Wat je overhoudt is een soort rijstpap, maar dan zonder echte pap. Zij vinden het super lekker. Ik, onze gids Gudu en de rest van ons bonte gezelschap vinden er maar niets aan.