Veg or non-veg… that is the question

Vandaag heeft de Indische keuken ons even laten voelen dat we toch nog niet helemaal aangepast zijn. We hadden alle vier last van maag en darmen. Dus het was een rustdag.

We moesten dan ook bijna 4 uur rijden naar Ooty, een bergdorp dat blijkbaar veel bezocht wordt door pasgetrouwde koppeltjes. Dit vooral omdat het hier maar 15-20 graden is. Het is nu nog altijd zo dat 85% van de huwelijken door de ouders gearrangeerd worden. En binnen de eigen kaste. Er is tevens een systeem die de lagere castes, vrouwen, gehandicapten voorrang geeft voor een nieuwe job. Het was de bedoeling dat ze dat maar voor 10 jaar zouden hanteren, maar ondertussen is het sinds Ghandi nog steeds in voegen.

Onderweg reden we door een wildpark, waar we veel herten, wilde everzwijnen, pauwen en enkele olifanten zagen. En natuurlijk enkele aapjes. Maar die waren we andere dagen on-the-road ook al tegengekomen.

De rest van de dag was een slaap-, lees- en rustdag. Met ‘s avonds enkel wat springrolls bij een black rhum en voor de dames het obligate Kingfisher bier.