Dinsdag = IT dag

Vandaag trekken we verder naar Bangalore, de stad van de Indische IT-ers en helpdesks… Het plan was om een botanische tuin te bezoeken, het kabinet van de regering van Kanatka en een zomerpaleis van een voormalige koning van Kanatka.

Maar dat is een beetje misgelopen. We zijn nogal vastgelopen in het hectische verkeer van Bangaluru (de officiële naam van deze hoofdstad van Kanatka). De tweede grootste stad van India met 9.000.000 inwoners. En onze chauffeur heeft dan ook nog eens een paar kruispunten gemist. Dus gisteren was een beetje een verloren dag. Maar dat hoort er bij…

In de reusachtige botanische tuin van Bangaluru zijn we nog een familie aapjes tegen het lijf gelopen en bijna elke boom had zijn eigen eekhoorns.

In het hotel hadden we toiletten op smurfenmaat. Die hingen zo’n 20 cm te laag. Maar als ochtend yoga oefening kan dat tellen. En eigenlijk mogen we blij zijn dat we een toilet hebben. Ik heb er wel een zeer lekkere Palak Paneer gegeten, één van mijn favoriete veg gerechten.

Blijkbaar mochten we ook niet kaarten in de bar. De gids wist ons achteraf te vertellen dat dit met een anti gok wet te maken heeft. We hebben dan maar illegaal verder gespeeld in onze kamer.